Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Stureby FF F17

Följ

F17

Följ oss för uppdateringar
Följ
Stureby FF
Fotboll
F17
Tabell
Lag M V O F P
1 Stureby SK Blåvit 12 2 1 9 7
2 Hammarby IF FF 2 2 2 0 0 6
3 Tullinge Triangel Pojkar FK Röd 2 2 0 0 6
4 Sörskogens IF 2 2 1 1 0 4
5 Spånga IS FK 9 1 1 0 0 3
6 Spånga IS FK 7 1 1 0 0 3
7 IFK Lidingö FK 8 blå 2 1 0 1 3
8 Vårby Gårds IF 2 1 0 1 3
9 Stureby SK Bl??vit 0 0 0 0 0

Match

Stureby SK Blåvit

2 - 5
Stureby Skola BP 12
20 maj 2017
13:00

Spånga IS FK 7

Referat

Referat: Stureby SK Blåvit - Spånga IS FK 7

Perfekt fotbollsväder när vi i dagens andra match tog emot Spånga IS hemma på Sturebyskolans BP.

Det blir en intressant kombination med spelet på 9-manna och 7-mannamatcherna. I de förstnämnda handlar det väldigt mycket om att använda de stora ytorna och lära sig värdera när det är dags att kliva framåt och när det är läge att vårda bollen inom laget. I 7-mannamacherna handlar det mycket mer om intensitet och snabba beslut för att ta sig fram på små ytor. Detta gäller extra mycket i år när vi möter duktiga lag i P-12-svårserien med spelare som är snabba att utnyttja de ytor som bjuds.

När vi nu har kommit ett antal matcher in i serien kan vi med glädje konstatera att vi valde rätt serie och nivå. Varje match är en stor utmaning och det är otroligt imponerande att se hur tjejerna har tagit sig an den. Vi har fort vuxit in i både tempo och närkampsspel och har verkligen tagit stora kliv i vårt försvarsspel - vilket var en av de stora målsättningarna.

Dagens match blev ytterligare en härlig upplevelse där vi startade lite trögt men ändå kunde få första målet efter ett riktigt fint avslut. Kvitteringen kom rättvist en bit in i halvleken i en period där vi blev tungt tillbakatryckta av Spånga som förde matchen. Ett par sjukdomar och en tidig skada gjorde att vi fick lira på utan avbytare och det såg riktigt jobbigt ut när Spånga tog ledningen med 2-1. Fantastiska tjejer hittade ändå nya krafter och kunde kvittera till 2-2, ett resultat som vi med hjälp av ett heroiskt arbete över hela banan och fint målvaktsspel kunde hålla till pausvilan.

Det skulle bli tufft att orka matchen ut på sju tjejer så sjävklart blev vi superglada för att få in tre spelsugna killar från P-06 som skulle spela matchen efter vår. Med nytt mod kunde vi nu ta oss an anda halvlek som blev klart jämnare än den första. Spånga hade första delen och kunde också göra 3-2 i en tilltrasslad situation där vi inte spelar tillräckligt resolut i eget straffområde. Matchen står och väger och det utkämpas en härlig kamp på mittfältet där vi visar prov på ett riktigt bra fysiskt spel. Till slut avgörs ändå matchen när Spånga gör 4-2 efter ett fint anfall. Vi ger inte på något sätt upp utan trycker på och skapar chanser men tyvärr utan att sätta pricken över i.

Vi tar med oss att vi behöver fortsätta arbeta vidare på att sätta en bra förstapass när vi vinner boll och välja lite enklare alternativ, inte minst när vi blir trötta. Vi tar också med oss en underbar inställning som värmde hela matchen igenom.

Stort tack till motståndarna Spånga för en härlig fajt med många tuffa och bra närkamper med en grym attityd både på och utanför planen. Vi ses igen i höst!

Slutligen också ett stort tack till de coola killarna Bruno, Oskar och Filip från P-06 som inte tvekade en sekund på att hoppa in och hjälpa oss i andra halvlek!
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Nike Steen Landberg 1 1 0 0 0 0
Rebecka Kiviharju 1 1 0 0 0 0
Juni Goldman 1 0 0 0 0 0
Khensani Jeppsson 1 0 0 0 0 0
Margareta Trograncic 1 0 0 0 0 0
Märta Sparrman 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Leia Jutterström 1 0 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien